top of page

Som feministes totes les persones que estem a favor de la igualtat i de la superació de les violències de gènere. Les feministes estem transformant el món i el farem amb encara major profunditat amb la nostra plena i igualitària participació en totes les ciències. Ens comprometen a aconseguir un avanç definitiu en la superació de tota discriminació de gènere en tots els camps científics.

 

Amb freqüència se’ns ha exclòs a les dones de les evidències científiques internacionals sobre els temes de gènere. Les feministes ens comprometen a posar-les a disposició lliure i gratuïta de totes les persones, evitarem que se’ns oculten. Una de les evidències més clares és que hi ha dones i homes que actuen en contra de la violència de gènere i homes i dones del costat dels assetjadors, dones i homes a favor de la igualtat i homes i dones en contra. Dir que totes les dones som feministes i que tots els homes són masclistes no és solament fals, sinò que perjudica molt seriosament al feminisme i especialment als qui reben els principals atacs de la violència de gènere de primer i segon ordre.

 

Igualtat, lliberta, transparència, no violència, diversitat; són valors molt importants en el feminisme. Ningú ha de discriminar nostres molt diferents identitats ni limitar la plena llibertat que tenim cadascuna d'exercir les nostres opcions polítiques, ideològiques, de creences, professionals, familiars i sexuals. Tota utilització del feminisme al servei d'una determinada opció i en perjudici d'unes altres és una instrumentalització que perjudica seriosament aqueixos valors.

 

Enhorabona a totes les que al llarg de la història heu treballat perquè puguem arribar fins ací. Ara farem un pas encara major cap al triomf del feminisme en la ciència i en la societat.

bottom of page